Ruszyła druga edycja kampanii Novatek pod hasłem „MIAU… będzie zakazany”

24 października 2017

Novatek Polska po przerwie wakacyjnej wznawia kampanię informacyjno-promocyjną, która jest odpowiedzią na nowe uchwały antysmogowe przyjęte przez samorządy. Najbardziej rygorystyczne przepisy wprowadzające całkowity zakaz palenia węglem dotyczą Krakowa, który wciąż pobija niechlubne rekordy w zakresie wielokrotnie przekroczonych poziomów zanieczyszczenia powietrza. Alternatywą dla nieekologicznych paliw może być ogrzewanie gazem płynnym, do czego Novatek szczególnie zachęca osoby pozbawione dostępu do gazu ziemnego.

Celem kampanii wznowionej przez spółkę Novatek Polska jest zwrócenie uwagi na ekologiczne aspekty ogrzewania domów propanem, który spala się czysto i bezzapachowo. Bezobsługowość instalacji na gaz płynny oraz brak utylizacji odpadów to dla osób, które dotychczas stosowały węgiel kamienny lub miał węglowy z pewnością duże udogodnienie. Podziemny zbiornik na gaz płynny jest niewidoczny dla otoczenia, a nad ilością gazu w zbiorniku czuwają zdalnie pracownicy Novatek i na czas organizują dostawy. Ale to nie jedyne udogodnienia, bowiem spółka oferuje możliwość wnoszenia comiesięcznych opłat za gaz dopiero po jego zużyciu. Dzięki temu użytkownicy instalacji na gaz płynny Novatek nie muszą ponosić wysokich jednorazowych kosztów zakupu paliwa, tak jak w przypadku węgla lub miału węglowego. Spółka gwarantuje swym Klientom stałe i nieprzerwane dostawy gazu płynnego w cenach producenta z dodatkowymi rabatami. Ponadto dzięki nowej ofercie koszty instalacji zbiornikowej zostały obniżone do złotówki, dzięki czemu nowi użytkownicy instalacji zbiornikowej mogą zaoszczędzić prawie 5 tys. zł.

Kampania informacyjna „MIAU… będzie zakazany” prowadzona jest w Internecie. Na potrzeby prowadzonej akcji przygotowana została specjalna strona informacyjna, na której, oprócz oferty spółki, znalazły się przydatne linki do nowych przepisów, a także źródła informacji dotyczące możliwych dotacji i dofinansowania do wymiany ogrzewania.

Ruszyła druga edycja kampanii Novatek pod hasłem „MIAU… będzie zakazany”